کد خبر : 8289
تاریخ انتشار : دوشنبه 29 می 2023 - 18:11

وزوان آنلاین:خواهرخواندگی وزوان – میمه یا میمه – وزوان

وزوان آنلاین:خواهرخواندگی  وزوان – میمه یا میمه – وزوان

شهرهای میمه و وزوان ید واحد مثل کوه کهرو استوار و قدرتمند مثل دوبال پرنده در کنار هم شرایط خواهر خواندگی را جهت جامعه زنده و پویا و حکومت محلی ایفاد کنند وزوان آنلاینامروزه بسیاری از شهرهای دنیا با یکدیگر پیوند خواهرخواندگی یا برادر خواندگی بسته‌اند و هم‌اکنون بیش از ۲۴۰۰ رابطه خواهرخواندگی رسمی بین

قنات وزوان
قنات مزدآباد میمه

شهرهای میمه و وزوان ید واحد مثل کوه کهرو استوار و قدرتمند مثل دوبال پرنده در کنار هم شرایط خواهر خواندگی را جهت جامعه زنده و پویا و حکومت محلی ایفاد کنند وزوان آنلاین
امروزه بسیاری از شهرهای دنیا با یکدیگر پیوند خواهرخواندگی یا برادر خواندگی بسته‌اند و هم‌اکنون بیش از ۲۴۰۰ رابطه خواهرخواندگی رسمی بین شهرهای جهان بسته شده است.

خواهرخواندگی در واقع قراردادی است بین سران مملکتی یا مسئولان اجرایی دو شهر که برای ایجاد همبستگی و اتحاد فرهنگی بیشتر بسته می‌شود. به‌طور معمول این قرارداد بین شهرهایی منعقد می‌شود که دارای منافع، خصوصیات و وجوه مشترک مانند سابقه تاریخی، شهرهای دانشگاهی، شهرهای گردشگری و مانند آن هستند و در قالب این تفاهمنامه در صدد تعمیق روابط میان خود هستند.

خواهرخواندگی اصطلاحی است که از ادبیات اروپا وارد دیگر کشورها شده و برای نخستین‌بار از سال ۱۹۲۰ میلادی بعد از جنگ جهانی اول این قرارداد بین یک شهر انگلیس و یک شهر در فرانسه منعقد شد. هدف از این قرارداد، پیوند و اتحاد بین شهروندان این دو شهر بود که مسئولان آن معتقد بودند این دو شهر دارای تشابهات و منافع مشترک هستند. ایجاد روابط خواهرخواندگی با پرورش تفاهم و دوستی و اعتماد در سطح بین‌المللی و تبادل برنامه‌های آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی که به توسعه صنعت گردشگری منجر می‌شود، انجام می‌شد.

خواهرخواندگی پیمان همکاری بلندمدت و رسمی دو شهر است که شهرداران دو شهر برای ایجاد همبستگی و اتحاد بیشتر انسانی و فرهنگی منعقد می‌کنند.

پیمان خواهرخواندگی بین شهرهایی امضا می‌شود که نوعی وجه تشابه و همسانی از قبیل ویژگی‌های تاریخی، فرهنگی، نمادهای مشترک و قنات و حمام تاریخی … با یکدیگر داشته باشند تا از ظرفیت‌های یکدیگر برای پیشبرد اهداف خاص علمی، فنی، گردشگری و نظایر آن استفاده کنند و با اعزام گروه‌های کارشناسی از تجربیات یکدیگر بهره‌مند شوند.

این پیوند با پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ میلادی، برای نخستین بار در بین شهرهای کشورهای اروپایی شکل گرفت. مدتی بعد و در سال ۱۹۵۶م، رییس‌جمهوری وقت امریکا یعنی ژنرال آیزنهاور در ارائه برنامه «مردم به مردم» خود در شکل‌گیری پیمان‌های خواهرخواندگی بین شهرهای امریکا با شهرهای جهان تاکید کرد و بدین ترتیب حرکتی جهانی برای این موضوع آغاز شد.

هدف آیزنهاور از تاکید روی این طرح، درگیر کردن افراد و سازماندهی گروه‌ها در تمامی سطوح جامعه برای کاهش درگیری‌ها در سطح جهان با انعقاد قرارداد خواهرخواندگی بود. ایجاد روابط خواهرخواندگی با پرورش تفاهم و دوستی و اعتماد در سطح بین‌المللی و تبادل برنامه‌های آموزشی، فرهنگی و ورزشی به توسعه گردشگری و تجارت کمک می‌کند. بنابراین روابط خواهرخواندگی کاتالیزور بی‌نظیری برای رشد اقتصادی است.

امروزه شهرهای خواهرخوانده یا خواهرشهرها شبکه غیرانتقاعی و غیردولتی گسترده‌ای از شهروندان و همکاران بین‌المللی را تشکیل می‌دهند.

خواهرخوانده‌ها چطور انتخاب می‌شوند؟

دو شهر برای خواهرخواندگی باید دارای تشابهاتی باشند مثلا دو شهر تاریخی، دو شهر علمی یا دانشگاهی یا دو بندر و حتی دو نماد مشترک باشند که این انگیزه را ایجاد کند. رونق و رواج گردشگری بین دو شهر خواهرخوانده و نامگذاری متقابل نام خیابان‌هایی به نام شهر خواهرخوانده از جمله نتایج اعلام خواهرخواندگی شهرهاست.

روال کار این‌گونه است که شهردار دو شهر همدیگر را ملاقات کرده و با همدیگر آشنا می‌شوند و پس از آن مقدمات آشنایی و خواهرخواندگی شهرهای خود را فراهم می‌آورند. به طور کلی بهتر است شهرهایی با یکدیگر روابط خواهرخواندگی داشته باشند که از نظر مسائل جغرافیایی، جمعیتی، صنعتی و در کل منافع، مشترکات بسیاری با هم دارند؛ تا این انگیزه را ایجاد کند. بعضی شهرها به دلیل همنام بودن یا به‌خاطر اینکه جشن و جشنواره مشابهی دارند با یکدیگر خواهرخوانده می‌شوند.

فواید خواهرخواندگی شهرها

پیمان خواهرخواندگی ظرفیت لازم را برای مشارکت شهرها فراهم می‌کند که این امر باعث توسعه پایدار شهرهای درگیر می‌شود. طرح‌های مشارکتی در بین این شهرها در راستای برنامه نشست جهانی ۲۰۰۲م سازمان ملل در توسعه پایدار است. اهداف توسعه هزاره که مورد تاکید سازمان ملل است در امضای تفاهمنامه خواهرخواندگی بین شهرهای جهان مورد توجه قرار می‌گیرد، چرا که این اهداف، توسعه پایدار را به دنبال خواهند داشت.

پیمان خواهرخواندگی اهداف بشر دوستانه را بین شهرها دنبال می‌کند و آنها را در راه رساندن پیام صلح به سراسر دنیا پیش می‌برد. پیمان خواهرخواندگی در تغییر سطح فرهنگی دو شهر خواهرخوانده و تبادل فرهنگ‌ها نقش بسزایی دارد که در این بین برخی از شهرهای خواهر خوانده هر ساله با برگزاری مسابقه‌ها و نمایشگاه‌های مختلف به پیشبرد این هدف کمک بسیاری می‌کنند.

خواهرخوانده‌ها چطور همدیگر را پیدا می‌کنند؟

شهرها از راه‌های مختلفی یکدیگر را پیدا می‌کنند؛ در مواردی گروه یا افرادی از اجتماع، معلمان، تجار یا اعضای انجمن‌های قومی جریان امور را به‌دست می‌گیرند و کمیته خواهرخواندگی ایجاد می‌کنند و سپس از رهبران منتخب خود می‌خواهند همکاری رسمی بین دو کشور شکل گیرد. بعضی شهرها بخاطر هم نام بودن، یا بخاطر اینکه جشن و فستیوال مشابهی دارند با یکدیگر خواهرخوانده می‌شوند. به‌طور کلی بهتر است شهرهایی با یکدیگر روابط خواهرخواندگی داشته باشند که از نظر مسائل جغرافیایی، جمعیت، صنایع و منافع مشابهت دارند. از سوی دیگر مشاهده شده که قطب‌های متضاد نیز می‌توانند با یکدیگر همکاری موفقی داشته باشند.

خواهرخوانده‌ها چه می‌کنند؟

برنامه‌های شهرهای خواهرخوانده شامل نوع منحصربه‌فردی از همکاری و مشارکت در سه بخش اصلی یک جامعه زنده و پویا یعنی حکومت محلی، تجارت و بخش‌های خصوصی می‌شود. این برنامه بیش از هر برنامه بین‌المللی دربرگیرنده فعالیت‌ها و پروژه‌ها و تبادلات متنوع و گسترده هستند. تقریباً هر نوع فعالیتی که در یک اجتماع انجام می‌شود، برای مثال بهداشت و مراقبت‌های پزشکی، محیط زیست، هنر، آموزش، توسعه اقتصادی و تجاری، امنیت عمومی، آموزش‌های شهری، جوانان و… هریک می‌توانند موضوع یکی از پروژه‌های شهرهای خواهر خوانده شوند.

برای داشتن روابط خواهرخواندگی موفق شرایط و مسائلی باید رعایت شوند که از جمله آنها می‌توان به حمایت و مشارکت شورای شهر، تشکیل کمیته‌های ویژه، مشارکت مستقیم دپارتمان‌های شهری مختلف مانند توسعه اقتصادی، فنی، امنیت عمومی و…، امکان همکاری بخش خصوصی مانند شرکت‌ها و تجارت‌های کوچک، توجه به تفاوت‌های فرهنگی بین دو جامعه برای جلوگیری از برخوردهای فرهنگی جدی، برگزاری مباحث و سمینارهای بین فرهنگی و تعریف اهداف واضح برای روابط و همکاری‌ها اشاره کرد

وزوان آنلاین حسن اسدی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.