کد خبر : 5250
تاریخ انتشار : یکشنبه 3 می 2020 - 6:19

چرا اگر کرونا گرفتید باید از برخی شربت‌های سرفه پرهیز کنید؟

چرا اگر کرونا گرفتید باید از برخی شربت‌های سرفه پرهیز کنید؟

سرفه کردن علامت شاخص عفونت با ویروس جدید کرونا است، بنابراین جای تعجبی ندارد که بسیاری برای مهار کردن سرفه‌شان به داروی رایج ضد سرفه دکسترومتورفان روی آورند. به گزارش لوس‌آنجلس تایمز اما بر اساس نتایج یک پژوهش جدید مصرف این دارو ممکن است بیشتر از آنکه به سود بیماران کووید-۱۹ باشد، به آنها آسیب برساند.

سرفه کردن علامت شاخص عفونت با ویروس جدید کرونا است، بنابراین جای تعجبی ندارد که بسیاری برای مهار کردن سرفه‌شان به داروی رایج ضد سرفه دکسترومتورفان روی آورند.

dextromethorphan

به گزارش لوس‌آنجلس تایمز اما بر اساس نتایج یک پژوهش جدید مصرف این دارو ممکن است بیشتر از آنکه به سود بیماران کووید-۱۹ باشد، به آنها آسیب برساند.

گروهی بین‌المللی از پژوهشگران در بخشی از یک طرح بلندپروازانه برای یافتن دارویی که بتوان از آن برای درمان کووید-۱۹ استفاده کرد، یک یافته تعجب‌آور را گزارش کردند: دکسترومتورفان یک ماده فعال رایج که در بسیاری از شربت‌، کپسول‌ها و قرص‌های مکیدنی ضد سرفه به کار می‌رود، در شرایط آزمایشگاهی باعث تشدید تکثیر ویروس جدید کرونا یا ویروس سارس-کوو-۲ شده است.

البته بر مبنای این یافته‌ها لزوما نمی‌توان به این نتیجه رسید که داروهای ضد سرفه حاوی دکسترومتورفان وضعیت افراد وضعیت افراد مبتلا به ویروس جدید کرونا را بدتر می‌کنند یا باعث پیامدهای وخیم می‌شوند. اما این پژوهشگران می‌گویند یافته‌هایشان آنقدر نگران‌کننده هستند که توصیه کنند افراد مبتلا به ویروس کرونا از این داروها پرهیز کنند. 

این پژوهشگران همچنین خواستار بررسی بیشتر درباره بی‌خطر بودن مصرف دکسترومتورفان در این بیماران شده‌اند.

دکسترومتورفان پیام‌هایی در مغز را که بازتاب سرفه را ایجاد می‌کنند، مهار می‌کند. این دارو ماده اصلی در بسیار از داروهای بدون‌نسخه برای سرماخوردگی و سرفه است.

آزمایش روی دکسترومتورفان در انستیتو پاستور پاریس انجام شد و پژوهشگران دریافتند هنگامی که این دار را به کشت سلول‌های میمون‌های سبز آفریقایی می‌افزایند و بعد و یروس جدید کرونا را به محیط وارد می‌کنند، رشد ویروس بسیار شدیدتر می‌شود.

یافته‌های این پژوهشگران در ژورنال نیچر منتشر شده است.

اما این گروه دانشمندان یافته‌های امیدوارکننده‌ای هم گزارش کرده‌اند.

این گروه پژوهشی به رهبری دانشمندانی در انستیتو پاستور پاریس و دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو برای یافتن درمان‌های بالقوه برای کووید-۱۹ به جستجو در میان ترکیباتی پرداختند که از مدت‌ها پیش برای دانشمندان، پزشکان و مصرف‌کنندگان آشنا بوده‌اند. هدف این دانشمندان یافتن داروهایی احتمالی بود که بتوان به تنهایی یا در ترکیب با هم برای مقابله با ویروس کرونا به کار روند.

جستجوی این دانشمندان نشان‌دهنده اثر ضد ویروس کرونای در مجموعه‌ای از داروها بود که برای مدت‌های درازی مورد استفاده بوده‌اند، از جمله داروی آنتی‌هیستامین کلماستین، داروی ضد روانپریشی هالوپریدول، داروی ضد سرفه کلوپراستین (که در ژاپن، هنگ‌کنگ و فرانسه مصرف گسترده‌ای دارد) و هورمون پروژسترون که به مقدار زیاد در بدن زنان وجود دارد و در درمان‌های جایگزینی هورمونی و داروهای باروری و سلامت جنسی  استفاده می‌شود.

سایر داروهایی که پژوهش این دانشمندان اثر ضد ویروس کرونای آنها را نشان داد، شامل مجموعه‌ای از داروهای مورد آزمایش برای درمان سرطان می‌شوند، از جمله داروی تجربی زوتوتاتیفین ساخت شرکت افکتور تراپیوتیکز، داروی پلتیدپسین، یک ماده مشتق از یک کرم دریایی مدیترانه‌ای که در اسپانیا برای درمان سرطان خونی «میلوم مولتیپل» به کار رفته است و ترناتین یک ترکیب به دست آمده از قارچ که در مراحل اولیه آزمایش برای خواص ضد سرطانی‌اش است.

این گروه ۲۲ نفره دانشمندان شیوه متفاوتی را برای یافتن داروهایی بر ضد ویروس کرونا انتخاب کردند.

آنها بر اساس نقشه ۳۰ ژن در ویروس جدید کرونا همه پروتئین‌هایی که این ویروس می‌سازد را در آزمایشگاه ساختند و  شیوه عمل هر کدام از آنها با پروتئین‌هایی درون سلول میزبان انسانی را ثبت کردند. بعد آنها ۳۳۳ مرحله مجزای جداگانه را شناسایی کردند که برای ورود ویروس کرونا به درون سلول، به دست گرفتن ماشین سلولی و ساختن نسخه‌هایی از خودش باید طی شود.

این دانشمندان در مرحله بعد به دنبال یافتن هر ترکیب شناخته‌ای رفتند که در جایی در از زنجیره طولانی از مراحل تداخل ایجاد می‌کند.

آنها در نهایت ۶۶ داروی موجود، داروی تجربی یا ترکیبات در مسیر تبدیل شدن به دارو را یافتند که از ۶۲ مسیر متفاوت چرخه زندگی ویروس را مختل می‌کردند.

به گفته این دانشمندان برخی از ترکیباتی که این گروه شناسایی کرده‌اند «چندین بار قوی‌تر» از داروی رمدسیویر هستند که اخیرا مجوز استفاده اضطراری آن برای بیمارن بستری کوید-۱۹ داده شده است.

این پژوهشگران همچنین می‌گویند بسیاری از این ترکیبات احتمالا در همراهی با رمدسیویر ممکن است تاثیر ضد ویروسی این دارو را تقویت هم بکنند. به گفته آنها با توجه به یافته‌هایشان شاید بتوان یک آمیزه قوی از داروها را تهیه کرد چرخه زندگی ویروس را از نقاط بسیار هدف قرار دهد و مانع تکثیر آن شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.